Katica-bejelentő

HOL? A hely minél pontosabb meghatározására, ahol megtalálták az állatot. Kérjük adják meg a település nevét, ahol találták a katicát, az utca nevét és házszámot. Ha nem ismerik a pontos címet, akkor a település megadása is elegendő az adat felvételéhez. Településnév megadása után a térképen megjelenő piros jelet mozgatva tovább pontosíthatják a megtalálás helyét.
Amennyiben nem lakott terület közelében találták a katicát, akkor a megtalálási hely pontos leírása mezőben a földrajzi névre kereshet. Ebben az esetben, kérjük, minden alkalommal elenőrizze, hogy a térképen a piros jel arra a helyre mutat-e, amit Ön keresett.
Alternatív megoldásként akár keresés nélkül is mozgathatja a jelet a megfelelő helyre. Kérjük, hogy a nagyobb pontosság érdekében ezt mindig nagy térképnagyítás mellett tegye.
Amennyiben a megfigyelés helyét koordinátákkal jelölik, akkor a település, és egyéb, a földrajzi helyre vonatkozó leírás megadása nem kötelező. A koordináták mind decimális, mind szög-perc-másodper formátumban bevihetők (csak az egyik megadása szükséges).
Koordináták decimális formátumban**

VAGY É °   '   ''

VAGY K °    ' ''
MIT? Ha tudja, hogy milyen fajt látott, akkor kérjük, itt adja meg. Mind magyar, mind latin nevet választhat a megadott listából. A fajnév megadása nem kötelező. Ha nem tudja, hogy milyen fajt talált, de kíváncsi rá, akkor a feltöltőlap végén található négyetet bepipálva kaphat erről információt.
MIKOR? A megtalálás pontos dátuma. Fontos a későbbiekben a faj éven belüli és hosszútávú aktivitásának meghatározásához. A dátumot kérjük, év (4 karakter) , hónap (2 karakter), nap (2 karakter) formátumban adja meg, perjelekkel elválasztva (Pl. 2009/03/29). A dátum megadása kötelező.
MENNYIT? Kérjük, írja meg, hány példányt látott. Ha ez sok (több, mint 20), akkor elég megbecsülni a számukat.
MINDEN? egyéb járulékos információt itt adhat meg, például, hogy milyen növényen volt az állat, mit csinált, hogyan viselkedett stb.
*
Előző oldal Előző oldal Előző oldal Következő oldal Következő oldal Következő oldal
KI? A későbbiek során az adatok ellenőrizhetőségét növeli, ha tudjuk kitől származnak. Amennyiben nem kívánja megadni a nevét, kérjük használjon bármilyen becenevet, nicknevet, vagy e-mail címet, amely alapján később azonosítani tudjuk.
Kérjük ne adjon meg olyan beceneveket, amelyeket valószínűleg többen használhatnak; használjon inkább valami bonyolultabbat helyette (Pl. Józsi - HJózsi1967).
Ha a későbbiekben újra adatot szolgáltat, kérjük, ugyanezzel a névvel tegye.
VAGY
Választott becenév: **
*Előző oldal Előző oldal Előző oldal Következő oldal Következő oldal Következő oldal

**

HOGY NÉZETT KI? Kérjük, az e-mailhez csatoljon fotót, ha tud. Itt akár a legrosszabb minőségű mobiltelefonos kép is megteszi, ha eléggé éles ahhoz, hogy a foltokat ki lehessen venni a test felső oldalán. Fontos, hogy a kép a bogár hátáról készüljön, hogy látszódjon a színes pettyek elhelyezkedése és alakja.
A legegyszerűbb az állatot egy dunsztosüvegbe berakni, majd egy vilagos lapon elkészíteni róla a fotókat.
Kérjük, hogy a lakásokba tömegesen telelni bevonuló állatokról készítsenek "csoportképet" is. Ez segíthet meghatarozni az egyes fajok illetve színváltozatok arányát a hazai populációkban.
Az adatlapon keresztül maximum négy kép tölthető fel. A képek mérete nem haladhatja meg a 3 MB-ot. Amennyiben négynél több, vagy a megengedett maximális méretnél nagyobb képet szeretne küldeni, akkor kérjük, küldje ezeket és a megfigyelési adatokat a harlekin@coleoptera.hu
e-mail címre. Amennyiben hozzájárul, akkor a feltöltött fotóit a Harlekin Projekt honlapján, kiadványaiban esetleg felhasználjuk. Ilyen esetben mindent elkövetünk, hogy a fotó készítőjének a nevét jól láthatóan feltüntessük.

**
**
**
Előző oldal Előző oldal Előző oldal
Ön a . látogató az oldalon. Köszönjük érdeklődését!